Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@21:28:19 GMT

برف چگونه به داد آبخوان‌ها می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۴۴۳۴۱

برف چگونه به داد آبخوان‌ها می‌رسد؟

ایسنا/کرمانشاه نماینده انجمن زمین شناسی ایران در کرمانشاه معتقد است، بارش برف تاثیر بسیار بیشتری نسبت به باران و رگبار برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارد.

کمال طاهری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بارش باران خصوصا اگر تند باشد عمدتا به صورت رواناب از دسترس خارج می‌شود، ادامه داد: عمده رواناب‌ها در استانی مانند کرمانشاه وارد حوزه آبریز کرخه شده و در نهایت به خلیج فارس می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رواناب معمولا فرصت کمتری برای جذب در زمین دارد و به سرعت حرکت می‌کند و حتی پیامدهای تخریبی مانند بروز سیلاب، فرسایش و از بین رفتن خاک را هم به دنبال دارد.

نماینده انجمن زمین شناسی ایران در کرمانشاه  یادآور شد: البته این بدان معنا نیست که باران هیچ جذبی در زمین ندارد، اما میزان جذب آن نسبت به برف کمتر است.

به گفته طاهری، بارش باران زمانی برای جذب در سفره‌های آب زیرزمینی اثرگذار است که طولانی مدت یعنی برای چند روز به صورت پیوسته و نرم و ملایم باشد.

وی افزود: رگبارهای تند و شدید کمترین میزان جذب را در زمین دارند و عامل اصلی رواناب و سیلاب هستند.

نماینده انجمن زمین شناسی ایران در کرمانشاه موثرترین بارش برای تغذیه آبخوان‌ها را برف دانست و تاکید کرد: مهمترین ویژگی برف ذوب تدریجی و آهسته آن است که باعث می‌شود فرصت بیشتری برای جذب در زمین داشته باشد.

طاهری گفت: به علاوه برف نسبت به باران ماندگاری بیشتری دارد و متناسب با دمای هوا به تدریج به درون زمین نفوذ می‌کند.

وی اضافه کرد: تاثیر برف برای احیا چشمه‌ها و سراب‌هایی که از دل کوه می‌جوشند نیز بسیار بیشتر است که نمونه آن را در احیای سراب روانسر شاهد بودیم که به دلیل کاهش بارندگی‌ها خشک شده بود، اما با بارش برف مختصری که طی روزهای اخیر در این منطقه داشتیم، دوباره جان گرفت.

نماینده انجمن زمین شناسی ایران در کرمانشاه کاهش ذخایر آب زیرزمینی را بی ارتباط با کاهش بارش برف در سال‌های اخیر ندانست و اظهار کرد: از یک سو طی سال‌های اخیر الگوی بارش از برف به بارش‌های رگباری تغییر پیدا کرده و از سوی دیگر برداشت‌ها از منابع آب زیرزمینی بسیار شدید شده و این دو عامل بر کسری قابل توجه مخازن آب زیرزمینی اثر گذاشته است.

انهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه بحران کم آبی فرونشست زمین برف آب زیرزمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۴۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای کرمانشاه پایدار می‌شود

محمدعلی زورآوند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در ادامه فعالیت سامانه بارشی حاکم در جو منطقه، امروز نیز در بعضی ساعات شاهد بارش‌هایی همراه با وزش باد نسبتاً شدید و رعد و برق در سطح استان کرمانشاه خواهیم بود.

وی افزود: بارش، در نیمه غربی نمود بیشتری داشته؛ بخصوص در این مناطق، ممکن است با رگبار پراکنده تگرگ نیز همراه گردد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه تصریح کرد: در روز چهارشنبه (فردا) با تضعیف شرایط ناپایدار، بارش قابل توجهی برای سطح استان کرمانشاه پیش بینی نمی‌شود.

به گفته زورآوند از روز پنجشنبه تا شنبه هفته آینده، روند افزایش دمای هوا (به ویژه در روزهای جمعه و شنبه) مهمترین پدیده مورد انتظار در جو استان خواهد بود.

کد خبر 6099713

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران در رشت
  • روز‌های بارانی و لطیف گیلان
  • ببینید | هواشناسی هشدار داد؛ بارش شدید باران در راه این استان‌ها
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • هوای کرمانشاه پایدار می‌شود
  • ببینید | طغیانِ رودخانه‌های پاکدشتِ در پی بارش باران
  • بارش شدید باران در قصرشیرین
  • شدت بارش باران بهاری در اردبیل
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • بارش شدید باران در شهر ایلام